26 en 28 apr.: Sunset

Ticket:  8,75

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

2018, Hongarije/Frankrijk, László Nemes, 144 min., aanv. vrij. 21.00u/zon. 20.00u

Sunset is een mysterieuze zoektocht aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, waarin droom en werkelijkheid door elkaar heen lopen.

Er heerst onrust en chaos in Boedapest wanneer de twintigjarige Írisz vanuit Wenen terugkeert naar de Hongaarse hoofdstad, haar geboorteplaats. Ze solliciteert naar een baan in een elegante hoedenwinkel, ooit eigendom van haar ouders, wie ze op tweejarige leeftijd verloor in een tragisch ongeval. Wanneer ze erachter komt dat ze een broer heeft, zet ze alles op alles om hem te vinden. Ondanks de gevaren die op de loer liggen, is Írisz vastberaden om haar zoektocht naar antwoorden voort te zetten, zelfs wanneer er donkere geheimen uit het verleden naar boven komen.

László Nemes’ stemmingsvolle mysterie, doortrokken van de paranoia en verwarring die alleen bestaan in tijden van grote politieke beroering, is een meesterwerk van het analoge filmmaken. In deze tweede speelfilm, na Son of Saul, perfectioneert de Hongaarse filmmaker zijn bijzondere, meeslepende methoden. Met het prachtige celluloid, weelderige sets en prachtige kostuums nodigt Sunset de kijker uit zich te identificeren met de hoofdpersoon, die hardnekkig probeert gebeurtenissen uit het verleden te ontrafelen, maar keer op keer op een nog verwarrendere toekomst stuit.

VPRO Cinema: ,,Indrukwekkend en prachtig gefilmd mysterie.”

Met o.a.: Susanne Wuest, Urs Rechn, Juli Jakab