10 juli – True History of the Kelly Gang

Ticket:  8,75 17,50

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Om aan de 1,5 m regel te kunnen voldoen, kunnen we niet alle zitplaatsen in het Filmhuis gebruiken. Er zijn voor deze voorstelling vier enkele plaatsen en acht dubbele plaatsen beschikbaar. De dubbele plaatsen zijn bedoeld voor bezoekers die één huishouden vormen en dus naast elkaar mogen zitten. 

Australië/GB, 2019,  Justin Kerzel, 124 min., aanv. 21.00u, zaal open 20.30u

Mad Max meets Jesse James, in dit gefictionaliseerde portret van het leven van de legendarische outlaw Ned Kelly in negentiende-eeuws Australië. Na zijn vaders overlijden groeit de beruchte bandiet op als man des huizes en heeft hij steeds opnieuw een aanvaring met de Britse autoriteiten. Minder dan met bankovervallen en achtervolgingen, speelt de film met deze machtsrelaties en de historische ongrijpbaarheid van de figuur Ned Kelly. Was hij een antikoloniale Robin Hood die zich afzette tegen Britse onderdrukkers, een anarchist in een jurk of simpelweg een gewelddadige crimineel? Alle facetten komen naar voren in George MacKays vertolking, die constant uit zijn pezige lichaam lijkt te exploderen.

Justin Kurzel (Assassin’s Creed, Macbeth) ziet grotendeels een oorzaak in Kelly’s disfunctionele jeugd: de mistroostige vroege tienerjaren, vol problematisch moederschap en giftige mannelijkheid, stellen dat zijn daden evenwel aan nurture als nature te wijten zijn. Een wreed en ‘punky’ coming of age-verhaal over een op wraak beluste, getroebleerde rebel, dat niet anders kan eindigen dan in een onconventionele maar visueel spectaculaire confrontatie. Met in de hoofdrol George MacKay, die korporaal Schofield speelde in 1917.

Met o.a.: George MacKay, Essie Davis, Nicholas Hoult

VPRO Cinema: “Een barok, in bloed en poëzie gedrenkt surrealistisch spookverhaal van Shakespeareaanse proporties”