14 juni – The Whistlers

Ticket:  8,75 17,50

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Om aan de 1,5 m regel te kunnen voldoen kunnen we niet alle zitplaatsen in het Filmhuis gebruiken. Er zijn nu 4 enkele plaatsen en 8 dubbele plaatsen beschikbaar. De dubbele plaatsen zijn bedoeld voor bezoekers die één huishouden vormen en dus naast elkaar mogen zitten. 

2019, Roemenië/Frankrijk/Duitsland, Corneliu Porumboiu, 98 min., aanv. zondag. 20.00, zaal open 19.30 uur

De Roemeense politieagent Cristi is in Boekarest informant voor de lokale maffia. Er wordt een complot gesmeed om de corrupte zakenman Zsolt uit de gevangenis te bevrijden. Om zonder risico met zijn handlangers te kunnen communiceren vertrekt hij naar het bergachtige Canarische eiland La Gomera om daar te worden onderwezen in de inheemse fluittaal “El Silbo Gomero”. Een taal die daar sinds oudsher door de lokale bevolking gebruikt wordt om over grote afstanden berichten te kunnen doorgeven. Samen met femme fatale Gilda moet hij proberen onder de radar te blijven en laveren tussen verraad en bedrog.

Regisseur Porumboiu was een van de belangrijkste leden van de Roemeense New Wave die in de vroege jaren 2000 ontstond en zich kenmerkte door scherpe portretten van een samenleving die overgaat van communisme naar kapitalisme. Zijn films onderscheiden zich door hun nauwkeurig waargenomen realisme, minimalisme en donkere humor.

The Whistlers werd genomineerd voor een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes en ontving nominaties op vele internationale filmfestivals.

NRC: “Een ingenieuze en hedendaagse film noir.”

Met o.a.:Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar