17 en 19 mei: The White Crow

Ticket:  8,75

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

2018, Frankrijk/UK, Ralph Fiennes, 127 min., aanv. vrij. 21.00u/zon. 20.00u

The White Crow vertelt het waargebeurde verhaal van Rudolf Noerejev, een unieke danser die de balletwereld voorgoed veranderde. 

1961. Een jongeman van 22 jaar oud, gekleed in een strak donker pak en een zwarte baret, zit in een vliegtuig van Sint Petersburg naar Parijs.  Op dat moment is Rudolf Noerejev (Oleg Ivenko, danser bij het Staatopera- en Ballettheater van Kazan in Rusland) nog niet de legende waartoe hij later zou uitgroeien. Hij maakt deel uit van het wereldberoemde Kirov-Ballet dat voor de eerste keer buiten de Sovjet-Unie reist.

De jonge danser geniet van alle kunst, cultuur en muziek die  het duizelingwekkende Parijs te bieden heeft. Maar de KGB-agenten die hem nauwlettend in de gaten houden vinden zijn gedrag en zijn vriendschap met de jonge Parisienne Clara Saint (Adèle Exarchopoulos, ‘La Vie D’Adèle’) verdacht. Wanneer zij Noerejev confronteren met een schokkende eis, is hij gedwongen om een hartverscheurende beslissing te nemen. Deze kan de koers van zijn leven voor altijd veranderen en de levens van zijn familie en vrienden in gevaar brengen.

Met o.a.: Adèle Exarchopoulos, Oleg Ivenko, Ralph Fiennes