20 nov. -Buladó

Ticket:  8,75 17,50

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

2020, Nederland, Eché Janga, 86 min., aanv. film 20.00u. zaal open 19.30u
Let op: i.v.m. het recente beleid rondom Covid-19 is de aanvang vervroegd naar 20.00 uur.
U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur en u kunt dan ook nog een drankje bestellen tot 20.00 uur.

De winnaar van het Gouden Kalf voor de beste film is een magisch-realistisch en liefdevol verhaal over een kleine familie uit Curaçao.

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland.

Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op het spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.

Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

Met o.a.: Everon Jackson Hooi, Tiara Richards, Felix de Rooij

Filmkrant: “Indrukwekkende film over verschillende percepties van dezelfde werkelijkheid”