17 juli – Honey Boy

Ticket:  8,75 17,50

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Om aan de 1,5 m regel te kunnen voldoen, kunnen we niet alle zitplaatsen in het Filmhuis gebruiken. Er zijn voor deze voorstelling vier enkele plaatsen en acht dubbele plaatsen beschikbaar. De dubbele plaatsen zijn bedoeld voor bezoekers die één huishouden vormen en dus naast elkaar mogen zitten. 

2019, VS, Alma Har’el, 94 min., aanv. 21.00u, zaal open 20.30u

Acteur Shia LaBeouf, vooral bekend van spektakelfilms als Transformers, maar recent ook in het subtielere The Peanut Butter Falcon, viel de laatste jaren vooral op dankzij arrestaties, dronken schandalen, rare uitspraken en performances. Nu is hij terug met de bejubelde autobiografische film Honey Boy.

LaBeouf laat op semi-autobiografische wijze zien hoe hij als tiener beroemd werd om vervolgens als volwassene in een afkickkliniek te belanden. De film draait om de 12-jarige Otis, die met zijn vader in een motel woont. Als succesvol kindacteur is Otis de kostwinnaar van het stel. Zijn vader, een Vietnamveteraan en voormalig rodeoclown en crimineel, raakte door zijn drank- en drugsverslaving aan lager wal en richt zich nu op het managen van de carrière van zijn zoon.

Honey Boy is geregisseerd door Alma Har’el naar een scenario van Shia LaBeouf. Het debuut van Har’el is een unieke samenwerking tussen filmmaker en onderwerp dat onderzoekt hoe kunst een therapeutische werking kan hebben en verbeelding hoop kan geven.

Met o.a.: Shia LaBeouf, Laura San Giacomo, Lucas Hedges

Volkskrant: “Honey Boy is een film zonder zelfbeklag die laat zien dat je het moet doen met de ouders – en de genen – die je hebt.”