23 okt – The Personal History of David Copperfield

Ticket:  8,75 17,50

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

2019, Verenigd Koninkrijk/VS, Armando Iannucci, 119 min., aanvang film 21.00u, zaal open 20.30u

David Copperfield (Dev Patel) ontmoet in deze kleurrijke hilarische film opmerkelijke personages  in zijn zoektocht naar familie, vriendschap, romantiek en status.

‘The Personal History of David Copperfield’ is, hoe kan het ook anders, gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens, zijn persoonlijke favoriet. De film speelt zich af in de in het Victoriaanse Engeland van negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van David Copperfield (Dev Patel). Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt hij van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages.  Zijn reis leidt hem van armoede naar rijkdom en weer terug, maar de optimistische en leergierige David trotseert alles met opgeheven hoofd.

Regisseur Armando Iannucci (‘Death of Stalin’) geeft een kleurrijke interpretatie van het zowel tragische als hilarische verhaal van David Copperfield. Hij wordt hierbij uitstekend geholpen door een sterrencast die bestaat uit onder meer Dev Patel (Yesterday, ‘Lion’), Tilda Swinton (‘We Need to Talk About Kevin’), Hugh Laurie (‘House’) en Ben Whishaw (‘Little Joe’).

De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.

Met o.a.: Dev Patel, Hugh Laurie, Tilda Swinton

The Guardian: “Iannucci maakte deze film zoals Dickens het zou willen”