Welkom in Filmhuis Oosterbeek met de Coronacheck-App

Categorie:

Beschrijving

WELKOM IN FILMHUIS OOSTERBEEK MET DE CORONACHECK-APP

Het Filmhuis is -net als alle bioscopen en theaters- verplicht bij de ingang te controleren of elke bezoeker van 13 jaar en ouder beschikt over een QR-code, ook wel de Corona Toegangspas genoemd. Dat vinden we niet ideaal, maar we zijn wel blij dat het hierdoor weer als vanouds gezellig druk kan worden bij onze voorstellingen en dat meer bezoekers de kans krijgen onze films te zien. Hoe het werkt, leggen we je graag uit op deze pagina.

Hoe werkt het? Bij binnenkomst van het Filmhuis laten alle bezoekers op hun telefoon met de CoronaCheck-app of met een print op papier de QR-code zien. Deze app is gratis te downloaden in de bekende appstores. Onze kassavrijwilliger scant vervolgens de QR-code en controleert of de naam bij de code overeenkomt met het legitimatiebewijs van de bezoeker. Dus ook als iemand anders je ticket heeft besteld of als je zonder bestelling naar het Filmhuis komt, word je QR-code gecontroleerd. Het is belangrijk dat je je identificatiebewijs bij je hebt omdat wij verplicht zijn te controleren of de QR-code hoort bij de juiste persoon.

Iedereen die volledig gevaccineerd is, danwel volledig hersteld is van een besmetting met het corona-virus óf beschikt over een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud en waarbij de identificatie klopt, kan vervolgens het Filmhuis binnen gaan. 

Op deze site van de Rijksoverheid staat precies uitgelegd hoe het werkt en waar je de app kunt downloaden. Als je geen smartphone hebt, kun je de QR code ook laten printen. Geen telefoon en ook geen printer? Bel dan met het gratis nummer 0800-1421 van de rijksoverheid om een QR-code thuisgestuurd te krijgen.

Onze kassavrijwilliger ziet alleen of de bezoeker aan een van de drie voorwaarden voldoet. Hij of zij ziet dus nadrukkelijk niet of je gevaccineerd bent of niet en zal daar ook nooit naar vragen. Bezoekers die niet gevaccineerd zijn en ook niet beschikken over een herstelbewijs, kunnen zich gratis laten testen bij een van de locaties van Testen voor Toegang.

Door kaarten te bestellen op onze website of aan de kassa verklaart elke bezoeker te beschikken over een geldige QR-code en identiteitsbewijs. Bezoekers die zich niet kunnen legitimeren of die niet beschikken over een geldige QR-code mogen wij vanaf 25 september helaas niet toelaten tot onze voorstellingen. Let op: dit geldt nadrukkelijk niet voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Zij hoeven geen Corona Toegangsbewijs te laten zien om voorstellingen te bezoeken.

Is dit alles ideaal? Nee, zeker niet. We willen niets liever dan de deuren van het Filmhuis weer wijd opengooien en iedereen zonder enige check binnenlaten. Maar voorlopig is dit de enige manier om weer bezoekers van onze films te kunnen laten genieten. Als de overheid besluit de maatregel af te schaffen, zullen we met groot plezier de QR-scan weer de deur uitdoen.

We zien je graag in het Filmhuis!

Nog geen films toegevoegd