8 mrt.: Jazz Sunday Special: Zapp 4

Categorie:

Beschrijving

Jazz Sunday Special: Concert Zapp 4

Met gepaste trots presenteren we op zondag 8 maart een Jazz Sunday Special.

Dan komt het vermaarde jazz-strijkkwartet Zapp 4 in de Kultuurwerkplaats eenmalig bijeen voor een bijzonder concert. Dit keer dus niet één duo, maar twee duo’s tegelijk in Jazz Sunday.

Zapp 4 maakte furore met bijzondere bewerkingen van nummers van de bands Radiohead en Nirvana en trok de wereld over met die muziek én met eigen werk. De groep werd door NRC Handelsblad mooi omschreven als “een prachtige telg uit die typisch Nederlandse traditie van niet te categoriseren muziek tussen gecomponeerd, geïmproviseerd, jazz, klassiek en pop.”

Jasper le Clercq

Een van de muzikanten van Zapp 4 is de Oosterbeekse violist Jasper le Clercq. En laat Jasper nu ook de programmeur van Jazz Sunday zijn! Hij vroeg zijn muzikale vrienden Oene van Geel, Jeffrey Bruinsma en Jörg Brinkmann of ze op 8 maart naar Oosterbeek willen komen voor een reünie. Dat eenmalige optreden wil je niet missen.

De vier heren komen op 8 maart bijeen om een flink portie te gaan ronken, knallen, funken en grooven. Verwacht een programma vol highlights uit 25 jaar samenspel. Naast eigen werk komen ook Radiohead en Nirvana voorbij. Als vanouds worden grenzen verlegd en krijg je een flitsende performance voorgeschoteld met een flinke dosis eigenwijsheid en humor. Wie een concert van Zapp 4 bijwoont, komt gegarandeerd met een brede grijns en met de oren gewassen naar buiten.

In de woorden van de Volkskrant: “De afwisseling in sfeer is opnieuw één van de grote troeven, van semi-abstract en lyrisch naar swingend en direct, op het rauwe af, alles gespeeld met hartstocht en vitaliteit.”

 

Kaarten voor dit concert zijn niet te bestellen via deze site maar heel eenvoudig door een mail te sturen naar dit adres. Zodra je bestelling bij ons binnenkomt en in behandeling is, sturen we je via de mail een betaalverzoek. Dat kun je vervolgens in een beveiligde omgeving met iDeal voldoen. Daarna sturen we de kaarten toe. Je hoeft ze dan alleen nog aan de kassa te tonen en kunt snel doorlopen naar de zaal.

Aangezien Jazz Sunday een initiatief is dat volledig wordt gedragen door vrijwilligers, kan het zijn dat er even tijd zit tussen de betaling en het moment waarop je de kaarten ontvangt. We vragen daarvoor je begrip. Uiteraard zijn er ook kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop aan de bar van Kultuurwerkplaats en Filmhuis Oosterbeek.

Kaarten kosten €15,00 per stuk. Studenten krijgen -op vertoon van een studentenkaart- €5 korting op de entree. Geef alvast alsjeblieft bij je bestelling in de email aan dat je gebruik wilt maken van het studententarief. Ook kinderen krijgen €5 korting op de entree.

Aanvang: 15.00 uur, zaal open: 14.00 uur.