18 okt – Shirley

Ticket:  8,75 17,50

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

2020, VS, Josephine Decker, 107 min., aanvang film 20.00u, zaal open 19.30u

Biografische thriller over een jong stel dat intrekt bij horrorschrijfster Shirley Jackson (Elizabeth Moss) en haar man. Al snel gebeuren vreemde dingen, en dat kan Shirley goed gebruiken voor haar nieuwe boek.

In de jaren ’40 verhuizen Fred en Rose Nemser naar een dorp in Vermont en trekken in bij professor Stanley Hyman en zijn vrouw, de beruchte horror auteur Shirley Jackson. Fred krijgt een baan bij de universiteit en Rose krijgt de taak het huishouden én de bijzondere Shirley onder haar hoede te nemen.

Wat Fred en Rose niet weten, is dat het excentrieke echtpaar een perverse afspraak heeft om de Nemsers psychologisch af te breken. Terwijl de Nemsers langzaam barsten onder de druk van de manipulatie, raakt Shirley steeds verder op dreef met haar nieuwe roman.

Elisabeth Moss (‘The Handmaid’s Tale’, ‘The Square’) is heerlijk verontrustend als de gecompliceerde Shirley Jackson op wiens leven deze film losjes is gebaseerd. Jackson wordt pas sinds kort erkend als belangrijke schijfster in de Amerikaanse gothic traditie. Ze schreef een zestal romans en talloze korte verhalen, waarvan het korte verhaal ‘The Lottery’ uit 1948 en de romantische griezelroman ‘The Haunting of Hill House’ uit 1959 het bekendst zijn.

Met o.a.: Elisabeth Moss, Michael Stuhlbarg en Logan Lerma

de Volkskrant: ‘Van bits naar broeierig vervloeiende verstandhouding tussen twee vrouwen, die dankzij de fantastische actrices sowieso volop zindert.”