11 okt – Valley of the Gods

Ticket:  8,75 17,50

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

2019, Polen/Luxemburg, Lech Majewski, 130 min., aanvang film 20.00u., zaal open 19.30u.

Prachtige film van Lech Majewski (Mill and the cross) met John Malkovich. In een mix van fantasie en science fiction verstrengelt Valley of the Gods een Navajo-overlevering met een teruggetrokken miljardair en zijn toekomstige biograaf, waardoor een fascinerende, mysterieuze en eigenzinnige visie op Amerika ontstaat. Met oogverblindende special effects.

De film weeft drie verhalen samen: de archaïsche legende van de Navajo over goden opgesloten in de rotsen van de Valley of the Gods; het verhaal over de rijkste persoon op aarde, Wes Tauros (John Malkovich), die als kluizenaar leeft en lijdt onder een persoonlijke tragedie; en van de verteller, John Ecas (Josh Hartnett), die als tekstschrijver werkt bij het bedrijf van Tauros.

Na een traumatische breuk met zijn vrouw begint John met het schrijven van de biografie van zijn baas en accepteert hij een uitnodiging om op diens landgoed te verblijven. Op dat moment koopt het bedrijf van Tauros, dat uraniumerts ontgint, de Valley of the Gods om er tunnels door het heilige land van de Navajo-indianen te boren. De verstoorde vrede van de Navajo-voorouders zorgt ervoor dat de rotsen een wreker baren.

Met o.a.: John Malkovich, Josh Hartnett, John Rhys-Davies

Filmkrant: “Een merkwaardige en gedenkwaardige film waar je hoe dan ook over mee wilt kunnen praten.”