26 en 28 juni – Still Alice

2014, Verenigde Staten, Richard Glatzer en Wash Westmoreland, 99 min., aanv. vrij. 21.00u/zon. 20.00u

Alice Howland, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan.
Voor haar hoofdrol in dit aangrijpende drama werd Julianne Moore overladen met prijzen, waaronder de Golden Globe, De BAFTA, de Screen Actors Guild Award én de Oscar voor Beste Actrice.

“Regisseurs Richard Glatzer en Wash Westmoreland weten Alzheimer bespreekbaar te maken, zonder de gebeurtenissen te dramatiseren. Julianne Moore belichaamt de machteloosheid van haar personage en heeft de Oscar verdiend.”

Met o.a.: Julianne Moore, Alec Baldwin en Kristen Stewart

[mp_booking object=”

158 -Still Alice 26 jun 21:00
” nummax=”20″ label=”Reserveer voor vrijdag” from=”website Filmhuis” send_to=”reserveren@filmhuisoosterbeek.nl” captcha=”no”]

[mp_booking object=”

159 -Still Alice 28 jun 20:00
” nummax=”20″ label=”Reserveer voor zondag” from=”website Filmhuis” send_to=”reserveren@filmhuisoosterbeek.nl” captcha=”no”]

Nog geen films toegevoegd