29 en 31 mei – Timbuktu

2014, Mauritanië, Abderrahmane Sissako, 100 min., aanv. vrij 21.00u/zon. 20.00u

Kidane woont samen met zijn vrouw Satima en hun dochter Toya op een vredige plek in de woestijn buiten Timboektoe, waar de religieuze fundamentalisten heersen. In de stad lijden de mensen onder het terreurregime van de Jihadisten, die vastbesloten zijn om de islamitische geloofsovertuiging op te leggen. Muziek, gelach, sigaretten en zelfs voetbal zijn verboden. Kidane en zijn familie zijn gespaard gebleven van de chaos in Timboektoe. Alles verandert wanneer Kidane per ongeluk de visser Amadou doodt, en hij geconfronteerd wordt met de nieuwe wetten van de buitenlandse bezetters.
Het schrijnende drama Timbuktu was in 2015, als inzending van Mauritanië, genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse Film.

“Sissako heeft een onvergetelijke film gemaakt die sinds de première in Cannes alleen maar in statuur lijkt te groeien.”

Met o.a.: Ibarhim Ahmed, Toulou Kiki, Abel Jafri

[mp_booking object=”

147 – Timbuktu 29 mei 21:00
” nummax=”20″ label=”Reserveer voor vrijdag” from=”website Filmhuis” send_to=”reserveren@filmhuisoosterbeek.nl” captcha=”no”]

[mp_booking object=”

148 – Timbuktu 31 mei 20:00
” nummax=”20″ label=”Reserveer voor zondag” from=”website Filmhuis” send_to=”reserveren@filmhuisoosterbeek.nl” captcha=”no”]

Nog geen films toegevoegd