Filmeducatie
Filmhuis Oosterbeek is misschien het kleinste, maar zeker het gezelligste filmhuis van Nederland. Voorzien van de nieuwste projectietechniek, 3D-installatie en Dolby 7.1 surround geluid en gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers.
film, arthouse, filmhuis, bioscoop, theater, oosterbeek, renkum, arnhem
11722
page-template-default,page,page-id-11722,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-4.0.0,qode-theme-ver-30.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Filmeducatie

Filmeducatie in Filmhuis Oosterbeek

Leren over beeldmateriaal is belangrijker dan ooit. De samenleving is doordrenkt van beelden. Van jongs af aan worden kinderen overspoeld met beelden. Film is een belangrijk medium dat jonge mensen op toegankelijke wijze ondersteunt om de wereld en zichzelf beter te begrijpen.

Daarom organiseert Filmhuis Oosterbeek lessen filmeducatie voor leerlingen uit de groepen 3 t/m 5 uit het basisonderwijs. Filmhuis Oosterbeek is meer dan alleen een bioscoop. Onze ruimte nodigt door een groot podium voor het doek uit om de film niet alleen stilzittend te ervaren, maar die ervaring vervolgens ook beeldend te verwerken en verbaal toe te lichten.

Filmhuismedewerkster Merel Franx kijkt met leerlingen uit de gemeente Renkum naar films en gaat aansluitend met de leerlingen aan de slag om wat ze gezien te hebben te bespreken. Ze doet dat ondersteund door een filmaanbod van filminstituut Eye met lesplannen gericht op leerlingen uit het primair onderwijs.

Filmhuis Oosterbeek is een intieme plek waar kinderen kunnen beleven hoe het is om naar de bioscoop te gaan. Het is onze ervaring dat het kijken van een film in ons theater door kinderen totaal anders wordt ervaren dan het kijken van een film in de klas of op een andere plek. We denken dat het belangrijk is de leerlingen uit de gemeente Renkum op een toegankelijke manier kennis te laten maken met films waar ze anders niet zo snel mee in aanraking komen. We willen kinderen uitdagen op een andere manier te leren kijken naar films en ze aanzetten tot reflectie. We willen dat ze films niet passief ondergaan, maar willen hen op een fysieke manier uitdagen tot onderzoek naar wat ze gezien hebben.

Filmhuis Oosterbeek is al twintig jaar een belangrijke culturele pijler in de gemeente Renkum. Onze missie is bewoners van de gemeente films en documentaires van hoge kwaliteit aan te bieden die aanzetten tot verdieping en gesprek.

Merel Franx heeft veel gewerkt met kinderen als onderdeel van het educatieve aanbod uit de theaterwereld en ze heeft ruime ervaring als dansdocente. Merel is afgestudeerd als Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten en ze heeft een eerstegraads lesbevoegdheid.